W dniu 14 grudnia br. w Domu Strażaka w Gnojniku odbyły się kolejne warsztaty kulinarne. Tym razem amatorzy gotowania mierzyli się z takimi potrawami jak m.in. zupa marchewkowa, risotto z kurczakiem i dynią oraz korzenne brownie z suszonymi śliwkami.
W zajęciach udział wzięli członkowie rodzin korzystających ze wsparcia w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020.
Warsztaty poprowadziła trenerka i specjalista ds. edukacji żywieniowej pani Patrycja Fudalewska – Jasińska. Uczestniczki wraz z trenerką przygotowały następujące dania: zupa krem z białych warzyw, zupa marchewkowa, polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z pieczarkami, kapusta pekińska, risotto z kurczakiem i dynią, korzenne brownie z suszonymi śliwkami.
Przepisy na te potrawy można pobrać TUTAJ.
GOPS w Gnojniku