W dniu 30 kwietnia br. w Domu Strażaka w Gnojniku odbył się warsztat kulinarny pn. „Kulinarnie mocni” i warsztat żywieniowy pn. „Akademia żywieniowa” zorganizowane przez Bank Żywności w Krakowie.
Zajęcia organizowane są w ramach II edycji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020 jako działania towarzyszące. Skierowane są do osób korzystających z pomocy żywnościowej.
Warsztaty poprowadziła trenerka i specjalista ds. edukacji - Marta Lutak, która wspólnie z uczestnikami przygotowywała takie potrawy jak: wiosenna tarta z warzywami i serem, pieczone placki ziemniaczane z sosem tzatziki, sałatka z pieczonych buraków z fetą.
Przepisy można pobrać TUTAJ.
Osoby zainteresowane wzięciem udziału w kolejnych warsztatach proszone są o zgłoszenie w siedzibie ośrodka celem zadeklarowania uczestnictwa.
Zdjęcie pochodzi z zasobów witryny www.hortex.pl.