Dom Strażaka w Gnojniku już po raz ostatni gościł uczestników warsztatów kulinarno-żywieniowych. W zajęciach udział wzięli członkowie rodzin korzystających ze wsparcia w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020.
Ostatnie z serii spotkań kulinarno-żywieniowych odbyło się 17 maja 2016 r. w godzinach od 9.00 do 12.00. Zajęcia poprowadziła trenerka i specjalista ds. edukacji żywieniowej pani Patrycja Fudalewska – Jasińska. Tym razem w menu znalazły się następujące potrawy: sałatka z kurczakiem, sałatka z fetą i szpinakiem, sałatka wiosenna, sosy i dipy oraz sernik i czekoladowy budyń z kaszy jaglanej. Przepisy na te potrawy można pobrać tutaj.
Podczas sporządzania dań trener omawiał ich skład oraz wartości odżywcze.
Warsztaty jak zawsze spotkały się z bardzo pozytywnym odbiorem wśród ich uczestników.
Kinga Broszkiewicz-Kuchno
GOPS w Gnojniku