Fundacja Rozwoju Kompetencji i Przedsiębiorczości PROAKTYWNI prowadzi nabór do XII edycji BEZPŁATNEGO projektu „Gotuj po Hiszpańsku II” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
W ramach projektu można wyjechać na 60 dni do Walencji na kurs kuchni śródziemnomorskiej i praktyki w restauracjach. Wśród restauracji w których uczestnicy odbywają praktyki są restauracje z przewodnika Michelin oraz z gwiazdką Michelin. Przed wyjazdem jest zapewnione wsparcie językowe oraz odpowiednie przygotowanie do wyjazdu. Po powrocie do Polski projekt umożliwia także organizację i odbycie stażu w polskich restauracjach. Projekt „Gotuj po hiszpańsku II” to nie tylko projekt, który dotyczy rozwoju umiejętności zawodowych. Jak każdy projekt mobilnościowy rozwija wszechstronnie i motywuje do zmiany, inspiruje.
Projekt skierowany jest do osób w wieku 18-35 lat, zamieszkałych w Małopolsce, nieuczących się, niepracujących, zarówno do zawodowych kucharzy, osób z wykształceniem gastronomicznych oraz tych, które pasjonują się gotowaniem. Wyjechało z nami już ponad 150 osób. Wśród nich jest wielu kucharzy, a także pasjonatów kuchni, którzy dzisiaj pracują w krakowskich restauracjach oraz restauracjach w całej Polsce.
Projekt „Gotuj po hiszpańsku II” został wytypowany przez Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej jako przykład dobrych praktyk. Projekt został także zaprezentowany w Brukseli na międzynarodowej konferencji z przedstawicielami Parlamentu Europejskiego organizowanej przez Ministerstwo Pracy i Spraw Socjalnych Republiki Federalnej Niemiec.
Zachęcamy do zapoznania się z blogiem: http://blog.gotujpohiszpansku.pl/
Zapraszamy do kontaktu!
Fundacja PROAKTYWNI
Plac Sikorskiego 2, 31-115 Kraków
tel: 12 200 21 77
Źródło informacji: Fundacja PROAKTYWNI