Menu główne


Dziś jest Monday, 30 September 2024 r., imieniny: Geraldy, HonoriuszaWery
Temperatura: 0°C, prędkość wiatru: 0 m/s, ciśnienie: 0 hPa
Aktualności RSS

Aktualności

  • „Na Śliwkowym Szlaku”

    Saturday, 9 March 2019r. Informacje

    Aktualności Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku”

    Stowarzyszenie ''Na Śliwkowym Szlaku'' informuje wszystkich mieszkańców obszaru Śliwkowego Szlaku oraz potencjalnych beneficjentów o możliwości pozyskania dotacji w  ramach poddziałania 19.2 ''Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020. Nabory wniosków przeprowadzone zostaną w ramach nastpujacych przedsięwzięć:
    •2.1.1 Tworzenie przedsiębiorstw, w szczególności z zakresu branży turystycznej, rekreacyjnej i małego przetwórstwa (w terminie 16.09.2019 r. – 30.09.2019 r.)
    •2.1.2 Rozwój przedsiębiorstw, w szczególności branży turystycznej, rekreacyjnej i małego przetwórstwa (w terminie 03.10.2019 r. – 17.10.2019 r.)
    •1.3.2 Remont, odnowienie, zagospodarowanie obiektów dziedzictwa kulturowego, jako wkład w zachowanie tradycji  (w terminie 03.10.2019 r. – 17.10.2019 r.)
    •2.2.1 Działalność centrum przetwórstwa lokalnego (w terminie 03.10.2019 r. – 17.10.2019 r.)
    Wnioski przyjmowane będą w biurze Stowarzyszenia ''Na Śliwkowym Szlaku'':  Więcej informacji  można uzyskać tel. 14 68 44 549,  lub e-mail: biuro@nasliwkowymszlaku.pl. Niezbędna dokumentacja oraz aktualne informacje publikowane są na stronie www.nasliwkowymszlaku.pl.

    Inkubator Przetwórstwa lokalnego w Korzennej
    24 sierpnia 2019 roku w Korzennej nastapiło uroczyste otwarcie Inkubatora Przetwórstwa Lokalnego, utworzonego przez LGD Korzenna z dotacji pozyskanej ze Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” w ramach poddziałania 19.2 ''Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” objętego PROW na lata 2014–2020. Uczestnicy wydarzenia mieli możliwość zwiedzenia obiektu, jak również uczestniczyli w prezentacji linii do tłoczenia soków, suszenia owocow i wyrobu wędlin oraz degustacji wytworzonych produktów. Od września obiekt będzie do dyspozycji wszystkich mieszkańców Śliwkowego Szlaku.

Galeria