W dniu 8 marca 2016 r. w remizie OSP w Gnojniku, odbyły się kolejne warsztaty kulinarno – żywieniowe. W zajęciach udział wzięli członkowie rodzin korzystających ze wsparcia w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020.
Zajęcia poprowadziła trenerka i specjalista ds. edukacji żywieniowej pani Patrycja Fudalewska – Jasińska. Tym razem w menu znalazły się potrawy, które mogą również zagościć na wielkanocnych stołach. Uczestniczki przygotowały następujące dania: terrina warzywna, mus jabłkowo – chrzanowy, pasta z twarogu i tuńczyka, raffaello z kaszy jaglanej, pasta do kanapek z serem żółtym, pasta jajeczna z serkiem topionym oraz sałatka rybna na krakersach.
Przepisy na te potrawy znajdują się tutaj
Warsztaty spotkały się z bardzo pozytywnym przyjęciem i zadowoleniem uczestników.